Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, η Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον και το Kappatos Aegina Artist Residency παρουσιάζουν τον

ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ στην Performance ‘ Not An Art Performance ’

Στo Kappatos Aegina Artist Residency, στην Αίγινα, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 22:00, θα παρουσιαστεί η Performance του Γιάνη Βαρουφάκη «Not An Art Performance» η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό για μία μοναδική φορά.

Η διάρκεια της Performance είναι 20 λεπτά και για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Συνιστάται η κράτηση θέσης στο email pan8eon@otenet.gr ή
με sms στον αριθμό 6932463131 δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και αριθμό ατόμων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. H Performance θα γίνει στα Ελληνικά.

Αυτή η Performance αποτελεί τον μέρος του Προλόγου του Διεθνούς ΦΕΣΤΙΒΑΛ PERFORMANCE της Αίγινας που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αίγινα τον Αύγουστο 2021.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια σειρά από Ζωντανές Καλλιτεχνικές Δράσεις, Perfromances, οι οποίες θα παρουσιασθούν παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις όπως Εκθέσεις, Παραστάσεις και άλλες δημιουργικές παραγωγές. Οι συμμετέχοντες Καλλιτέχνες προέρχονται κυρίως από τον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, αλλά και του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής, των Multimedia κ.α. Το Φεστιβάλ θα παρουσιάζεται σε ετήσια βάση και τελεί υπό την Αιγίδα και Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μια νέα διοργάνωση γύρω από την Τέχνη της Performance που θα λάβει χώρα στην Αίγινα και στοχεύει να αναδείξει τη Σύγχρονη Καλλιτεχνική πρακτική και να ανοίξει τη Σύγχρονη Τέχνη στο κοινό και τους επισκέπτες της Αίγινας, θα αποτελέσει μια μοναδική Πολιτιστική Δράση η οποία θα ενισχύσει δυναμικά τις ήδη υπάρχουσες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στο νησί. Μέσω αυτής της Δράσης επιτυγχάνεται η προώθηση της αποκέντρωσης για την προβολή της Σύγχρονης Τέχνης στην χώρα μας σε έναν τόπο αρκετά κοντά στην Αθήνα, με σημαντική Ιστορία και τουριστική δραστηριότητα, και συμβολική ιστορική σημασία στα 200 χρόνια απο την ίδρυσή του σύγχρονου Νεο-Ελληνικού Κράτους.

Η διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της ευρύτερης τριγύρω περιοχής, η οποία συνακόλουθα θα αναβαθμιστεί. Μια μελλοντικά αυξανόμενη πολιτιστική ανάπτυξη θα συμβάλει ταυτόχρονα στη συνολικότερη ανάπλαση του νησιού. Η ανάδειξη του πολιτισμού και η αύξηση του συμβολικού κεφαλαίου θα αναβαθμίσουν το κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο της Αίγινας, προσελκύοντας μεγαλύτερο μέρος του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού μέσω καλλιτεχνικών δράσεων, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τη Σύγχρονη Τέχνη. Ο Σύγχρονος Πολιτισμός και οι Αρχαιολογικοί-Ιστορικοί χώροι οι οποίοι υπάρχουν στην Αίγινα, αποτελούν κατ’ εξοχήν πόλο έλξης και ανάδειξης του πολιτιστικού επιπέδου ενός τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν συνδυαστούν μεταξύ τους.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι Βουλευτής και Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Κόμματος ΜΕΡΑ15 και Καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Η Performance θα πραγματοποιηθεί στο Kappatos Aegina Art Residency, Φτέρης 24, Αιγινήτισσα, Αίγινα, ένα Residency για Καλλιτέχνες με την Αιγίδα και Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.